Thursday, December 22, 2011

Ubati Masalah Batu Hempedu dengan Qi Gong (Gangguan vs. Physical)

Salam. Hampir setiap hari, ada saja pesakit batu karang yang datang ke klinik untuk mendapatkan rawatan. Ramai juga yang telah menjalani pembedahan untuk batu karang setiap tahun.

Tanda-tanda biasa terdapatnya batu hempedu (gallstone) ialah serangan pada pundi hempedu iaitu sakit teruk di bahagian atas abdomen yang bertambah teruk dan berlangsung dari 30 minit untuk beberapa jam, sakit di belakang antara kesakitan bahu bilah (shoulder blade), di bahu kanan, loya, atau muntah-muntah.

Berulangnya gejala ini biasanya menunjukkan batu karang atau mendapan itu telah tersumbat di pundi hempedu kencing. Kadang-kadang ini boleh membawa kepada jangkitan yang serius dan anda perlu mendapatkan serta-merta perhatian perubatan jika anda mengalami pengalaman seperti berpeluh, kesejukan, demam, warna kekuningan kulit atau putih mata, atau keputih-putihan dan najis berwarna tanah liat.

Ramai juga patient yang mempunyai batu karang di hempedu dan tidak pernah tahu. Tetapi jika anda mengalami perkara-perkara seperti berikut iaitu masalah di pundi hempedu: senak (Terutamanya intoleransi makanan lemak), kembung perut, kesakitan berkala di bawah depan kanan tulang rusuk, kerap ketegangan di bahu dekat leher, rasa pahit di dalam mulut, dan dada.

Tidak dapat dinafikan, ramai juga orang melayu kita ni yang selalu menyangka terkena gangguan kerana simtom penyakit ini agak sama. Oleh itu berhati-hati jika telah dikeluarkan gangguan tapi masih lagi sakit. Ini adalah penyakit fisikal kerana organ pundi hempedu telah tidak berfungsi dengan harmoni.

Selain itu, obesiti adalah faktor risiko yang tinggi untuk batu karang seperti kehilangan berat badan yang cepat, penyakit kronik, dan tekanan. Mengeluarkan pundi hempedu adalah penyelesaian biasa perubatan moden, tetapi itu bukanlah satu-satunya jalan penyelesaian. Malah, bila sekali pundi hempedu dikeluarkan, ia adalah lebih sukar untuk digests lemak dalam diet dan ramai yang mempunyai masalah penghadaman, kadang-kadang lebih teruk daripada sebelum pembedahan.

Menyelesaikan masalah pundi hempedu dengan mengelakkan pembedahan sememangnya diperlukan, cuba cadangan diet berikut: (untuk batu-batu hempedu yang kecil sahaja): Selama lima hari berturut-turut, dua sudu besar minyak zaitun yang diikuti oleh dua sudu jus lemon. Jika terdapat batu besar dalam pundi hempedu, membersih secara beransur-ansur seperti dibawah adalah lebih selamat.

Secara beransur-ansur - Elakkan makanan yang kaya lemak tepu dan kolesterol: daging, tenusu dan telur. Elakkan kacang tanah, makan biji benih dan kacang lain berhati-hati. Makan terutamanya bijirin, sayur-sayuran dan buah-buahan. Pear, rumpai laut, lemon, limau, dan kunyit akan mempercepatkan penyingkiran batu hempedu.

Lobak juga membantu menghancurkan batu-batu dan mendapan. Cuba amalkan minum karot susu, mungkin itu dapat membantu. I hate karot susu.. so, why dont u try it?


Senaman Qi Gong berikut membantu untuk mengosongkan pundi hempedu daripada kesesakan dan mencegah serangan di masa depan. Jika anda mendapati, walaupun selepas pembedahan yang telah anda berterusan gejala-gejala seperti yang disenaraikan di atas, maka latihan qigong akan berguna untuk anda.

Prinsip asas qigong menekankan keperluan chi untuk mengalir lancar secara bebas didalam tubuh dengan baik. Ketegangan, fikiran negatif, dan kurang pergerakan boleh menyebabkan kebocoran (depeleted) chi dan mungkin membawa masalah kesihatan. Sangat penting untuk merasa hubungan emosi ke mana-mana bahagian tubuh kita dan mempunyai fikiran mencintai dan menerima diri kita sendiri seadanya. Tukarkan perasaan sedih itu dan fokuskan/niat/doakan untuk kesihatan pundi hempedu (sihat dan kuat), inshaallah dengan cara begini dapat menghidupkan kembali getaran pada sel pundi hempedu agar sihat dan kuat.

Selalulah amalkan baihui tarik nafas dan yunchuen menghembus nafas, gambarkan emosi negatif marah yang datang daripada hati anda dan pundi hempedu keluar ke yunchuen. Apabila anda telah selesai maka berehat dan tarik nafas.. Berehat dan merasai emosi positif dengan kasih sayang illahi yang tumbuh di dalam hati anda dan pundi hempedu sambil visualise kan juga warna hijau segar musim bunga mengisi kawasan ini iaitu warna pundi hempedu yang sama dengan warna di alam besar.

Dengan melakukan latihan Qigong Hidayah, anda akan dapat mengerakkan emosi negatif daripada badan anda dengan cara yang lembut dan sihat sambil memberi penghormatan dan redha kepada apa yang telah ditakdirkan. Inshaallah..

10 comments:

Kelvin Ong said...

Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi kami dengan emel agropluz@gmail.com / 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.Sekian, terima kasih.

Malone Chan said...

HARGA ISTIMEWA UNTUK SETIAP PEMBELIAN DR GETOX mulai Oktober 2014.
DR GETOX telah diguna oleh ramai untuk merawat batu hempedu. Testimoni daripada pesakit dan pelanggan banyak dipapar di Facebook fanpage kami DR GETOX. Sila layari Facebook Fanpage kami DR GETOX dengan serta merta.
Promosi hebat untuk pembelian DR GETOX kepada pesakit yang memerlukannya.

Syarat: Buat tempahan dengan klik LIKE di Facebook fanpage kami DR GETOX ---> PM kami untuk tanya penerangan DR GETOX dan harga -> diskaun akan diberikan.

Servis pengiriman COD akan diatur kepada pesakit yang duduk di sekitar Klang Valley. Servis kurier akan disediakan kepada pesakit batu hempedu yang duduk di luar bandar Kuala Lumpur dan Selangor.

HUBUNGI kami hari ini.

Sekian, terima kasih.


Yang benar,
Win
Marketing Director
Agro pluZ Biotech Sdn Bhd
Call : 012 345 4977
WhatsApp: 012 345 4977

Kepada pesakit yang telah guna Dr Getox pasti dah rasa kesannya yang ternyata -)

Pihak pengurusan Dr Getox dapati bahawa serangan batu hempedu berasal daripada lemak visceral yang terlalu banyak. Lemak visceral ini turut menakibatkan diabetes, kolesterol tinggi, sakit jantung, uric acid dan sebagainya.
Kini, pihak kami dah bertambah dengan produk yang terbaru untuk menyingkirkan lemak visceral. Kepada mereka yang diserang batu hempedu, anda boleh ambil Dr Getox untuk membubarkan dan menyingkirkan batu. Selepas ambil Dr Getox, anda boleh ambil supplements kami untuk mengurangkan lemak visceral supaya batu hempedu tidak kembali lagi disebabkan lemak visceral lemak yang masih ada di dalam organ badan.

Hubungi kami hari ini untuk sebarang pertanyaan mengenai Dr Getox dan supplements kami.
WhatsApp/ Call: Win (012 345 4977)

Kelvin Ong said...

Sila izinkan kami memperkenalkan diri kami sebagai pakar menyingkir batu karang pundi hempedu. Kami, Agro pluz Biotech Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat yang mengkaji produk bioteknologi kami tersendiri. Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi selama 20 tahun, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang terdiri daripada Roselle, minyak zaitun dan bahan-bahan mineral.

Produk kami yang berjenama DR GETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR GETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan.

Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.

Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan
antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa. Sila hubungi 016 977 5478 (Kelvin) untuk mendapatkan maklumat yang lebih lanjut.


Sekian, terima kasih.

Malone Chan said...

Saksikan testimoni dengan layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

Anda dikesan batu hempedu?
Simptom seperi rasa senak, sendawa angin, sakit rusuk, gastrik dan rasa nak loya?
Di atas merupakan simptom yang diadu oleh pesakit kami Dr Getox.

Hubungilah (Win) hari ini di 012 345 4977 untuk dapatkan nasihat yang dijamin berjaya mengeluarkan batu hempedu dalam 12 jam.

Layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

* Servis COD akan disediakan! Servis kurier pun lengkap di syarikat kami.

Sekian, terima kasih.


Yang benar,
Win
Agropluz@gmail.com
012 345 4977
Wechat: taukechan

Malone Chan said...

Saksikan testimoni dengan layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

Anda dikesan batu hempedu?
Simptom seperi rasa senak, sendawa angin, sakit rusuk, gastrik dan rasa nak loya?
Di atas merupakan simptom yang diadu oleh pesakit kami Dr Getox.

Hubungilah (Win) hari ini di 012 345 4977 untuk dapatkan nasihat yang dijamin berjaya mengeluarkan batu hempedu dalam 12 jam.

Layari FB fanpage kami DR GETOX dan dapatkan diskaun kalau tempahan dibuat di Facebook.

* Servis COD akan disediakan! Servis kurier pun lengkap di syarikat kami.

Sekian, terima kasih.


Yang benar,
Win
Director
Agropluz@gmail.com
012 345 4977
Wechat: taukechan

Dr Getox said...

Dr Getox Offical Website

Please order ONLY from website: www.drgetox.com. Mr Chan Mar Win is no more our authorized dealer for Dr Getox.


We believe there is a better way of treating the gallstones than removing the precious gallbladderof human. With that in mind, Dr Getox could effectively remove the gallstones without any operation within 12 hours.

Certifications
We take our brand and product seriously by applying for international certificates. Our international certificates consist of HACCP, HALAL Malaysia, International Quality Assurance,Organik Malaysia, Biological Farmers of Australia and Organic Farming.

Want to know more about Dr Getox, drop us an email or contact us at the contact details below:-

Agro pluZ Biotech Sdn Bhd
Email: info@drgetox.com
Website: www.drgetox.com

Dr Getox said...

Chan Mar Win bekas wakil jualan Dr.Getox kerana tidak jujur dia telah dibuang oleh pengurusan syarikat itu sejak Julai 2014. Akhir-akhir ini kami mendapati Chan Mar Win menjual produk yang sama di pasaran di bawah jenama yang sama iaitu Dr Getox (TM) tanpa kebenaran menggunakan Agro Pluz Biotech Sdn Bhd untuk mempromosikan produk tiruan melalui Facebook di pasaran tempatan ... dengan satu lagi jenama baru iaitu Dr Jetox WWW.DRGETOX.COM

Kelvin Ong said...

Salam Sejahtera,

Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.

Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.

Kelebihan produk kami:-

Dalam 12 Jam Sahaja
Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.

Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.

Mengurangkan Berat Badan
Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
*Rasa senak yang kronik
*Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
*Loya dan muntah
*Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
*Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
*Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
Kesimpulan
Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
Facebook Fanpage : DR JETOX
Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
Sekian, terima kasih.

Ramon (Pengurus)

The Club, Bukit Utama,
1 Club Drive, Bukit Utama,
Bandar Utama, 47800,
Petaling Jaya, Selangor.
GPS Coordinates: 3.151714,101.602716

No. Talian:
0109829005 (Ramon)

Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Terengganu - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Pahang - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Perlis - Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Wilayah Persekutuan - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Perak - Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

Kelvin Ong said...

Salam Sejahtera,
Kami merupakan pakar menyingkir batu karang pundi hempedu di Malaysia.
Dengan pengalaman kami di industri makanan dan bioteknologi yang lama, kami telah mencipta produk buah-buahan semula jadi kami yang tersendiri untuk membubarkan batu dalam masa 12 jam. DR JETOX khas digunakan untuk membubarkan batu hempedu dan membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Kelebihan DR JETOX juga termasuk pengurangan berat badan setelah membuang sisa-sisa makanan bertoksin di dalam badan. Dalam masa 12 jam sahaja, batu karang pundi hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-bahan buangan. Pesakit tidak perlu risau lagi pundi hempedu akan dibuang jika mereka terpaksa menjalani pembedahan di hospital.Produk kami telah lulus dan berjaya mendapat pengiktirafan antarabangsa. Antaranya termasuk sijil Halal, HACCP dan sijil-sijil bertaraf antarabangsa.
Kelebihan produk kami:-
Dalam 12 Jam Sahaja
Kaedah-kaedah yang lain di pasaran mengambil masa yang panjang (24jam atau 7 hari) untuk membubarkan batu hempedu. Produk kami yang merangkumi resipi yang berantioksida tinggi dapat menunjukkan keberkesannya dalam 12 jam sahaja. Dalam masa 12 jam sahaja, batu hempedu akan muncul di dalam mangkuk tandas selepas proses penyingkiran bahan-buahan buangan.
Menyingkir Sisa-sisa Makanan Bertoksin
Disebabkan campuran Rosecalam Juice dan Bio-Active Mineral, produk kami mampu membubarkan sisa-sisa makanan yang lama antaranya termasuk sisa-sisa bertoksin yang terkandung dalam badan. Bio-Active Mineral berfungsi memperbanyakan air dalam usus malah mempercepatkan penyingkiran sisa-sisa makanan bertoksin.
Mengurangkan Berat Badan
Seperti yang dinyatakan di atas, produk kami dapat menyingkirkan sisa-sisa makan bertoksin dan najis terlonggok. Selepas sisa-sisa baki disingkirkan, berat badan pelanggan kami dibuktikan turun serta-merta.
——————————————————————————————————————————
Untuk memastikan pelanggan sah diserang batu hempedu, dibawah merupakan tanda-tanda kebentukan batu hempedu.
*Rasa senak yang kronik
*Rasa mual, angin kembung perut dan sakit abdomen
*Loya dan muntah
*Kesakitan di bahagian tengah dan kanan atas abdomen
*Sakit perut pada bahagian sebelah kanan atas yang seperti gastrik
*Sakit perut yang memulas hingga melarat ke tulang belikat
Kesimpulan
Untuk pengetahuan anda, kami bertujuan untuk menyelamat pesakit batu hempedu dengan produk kami yang bersumber buah-buahan alam semula jadi. Kami tegaskan bahawa tidak perlunya untuk membuang pundi hempedu yang merupakan organ manusia yang penting maka merupakan kurniaan Tuhan kepada kami.
Dr Jetox telah lama dikenali ramai maka testimony-testimoni boleh didapatkan di laman Facebook.
Facebook Fanpage : DR JETOX
Sekiranya anda mempunyai apa-apa pertanyaan, sila hubungi kami bila-bila masa sahaja.
Sekian, terima kasih.
Ramon (Pengurus)
The Club, Bukit Utama,
1 Club Drive, Bukit Utama,
Bandar Utama, 47800,
Petaling Jaya, Selangor.
GPS Coordinates: 3.151714,101.602716
No. Talian:
0109829005 (Ramon)
Penghantar ke luar negeri? Sila rujuk kepada pengedar kami di berikut.
Kelantan – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Kedah – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Terengganu – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Pahang – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Perlis – Abang Nis (WhatsApp 012 680 5989 or WhatsApp 017 682 6005)
Kuala Lumpur – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Wilayah Persekutuan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Selangor – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Melaka – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Negeri Sembilan – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Pulau Pinang – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Johor Bahru – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Perak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)
Sabah & Sarawak – Ramon (WhatsApp 010 982 9005)

Talha Onal said...

Dr Getox;

Chan Mar Win bekas wakil jualan Dr.Getox kerana tidak jujur dia telah dibuang oleh pengurusan syarikat itu sejak Julai 2014. Akhir-akhir ini kami mendapati Chan Mar Win menjual produk yang sama di pasaran di bawah jenama yang sama iaitu Dr Getox (TM) tanpa kebenaran menggunakan Agro Pluz Biotech Sdn Bhd untuk mempromosikan produk tiruan melalui Facebook di pasaran tempatan ... dengan satu lagi jenama baru iaitu Dr Jetox

http://www.drgetox.com/attention/

www.facebook.com/drgetoxoffical/